Bouwen van de veranda

Het bouwen van de veranda is vakkundig werk waar we trots op zijn. Het is een van de grote voordelen die wij u te bieden hebben, dankzij onze unieke werkwijze: het plaatsen van uw veranda neemt bij ons gemiddeld nog geen twee dagen in beslag.

Op de eerste dag wordt de veranda geplaatst. Dat wil zeggen dat de houten constructie zoals die in de werkplaats is gemaakt wordt opgebouwd meestal tevens voorzien van een lichtstraat

Op de tweede dag vindt de afwerking plaats. Dan komen de dakdekker en loodgieter. Standaard zijn onze veranda’s uitgerust met bitumineuze dakdekking met isolatie. Dat heeft onder andere als voordeel dat uw veranda van bovenaf thermisch is geïsoleerd (warm dak), zodat u nooit last heeft van condens.

Bekijk onze Google Reviews

Wino dorst
Wino Dorst
1. April, 2022.
Geverifieerd
In 2012 hebben we bij Klassieke Veranda een veranda laten plaatsen. Daar genieten we nog steeds van. In al die tijd een keer een probleem met een ruit gehad, dat zeer snel als service werd hersteld. Nu, 10 jaar later in 2022, wilden we een carport laten plaatsen en hebben we opnieuw voor Klassieke Veranda gekozen. De eigenaar Geert is een fijne man en helemaal gespecialiseerd in veranda's en carports. Alles wordt in de werkplaats voorbereid zodat de opbouw snel klaar is. De eerste dag de hele constructie en de tweede dag de dakbedekking en de ramen van de lichtstraat. Als je een veranda of carport wil laten plaatsen ben je hier aan het goede adres!
Lees verder
Corne wouters
Corne Wouters
18. December, 2020.
Geverifieerd
Zeer goed bedrijf. Houdt zich aan de afspraken en levert vakwerk. Prettige mensen. Voor een echt mooie degelijke veranda moet je hier zijn.
Lees verder
A. Stroomer
a. stroomer
29. Juni, 2020.
Geverifieerd
Vorig jaar september per mail offerte ontvangen. Prijs sprak ons aan. Nieuwsgierig naar de kwaliteit van het product zijn we in november bij Geert langs geweest om de veranda in de showroom te bekijken. Fantastisch om te zien. De opdracht gegeven en afgelopen april is de veranda geplaatst. Echt een plaatje! Kwalitatief zo goed en zo prettig om met ze te communiceren. Wij zijn ontzettend blij dat we voor dit bedrijf hebben gekozen. Dank je wel Geert + alle medewerkers. Hartelijke groeten uit Dwingeloo
Lees verder
Marco
Marco
19. November, 2018.
Geverifieerd
Prachtige veranda met lichtstraal geleverd door klassiekeveranda.nl. Echt vakwerk met oog voor detail.
Lees verder

Veel gestelde vragen bij het bouwen van een veranda

Welke keuzes heb ik bij een veranda?

Bekijk de pagina’s in het menu onder “Veranda” om een indruk te krijgen van de vele keuzemogelijkheden die er voor u bestaan. Ook op onze pagina Impressie kunt u inspiratie opdoen. Heeft u een andere wens? Vraag het ons!

Wordt het donker in huis als ik een veranda plaats?

Nee, wij kunnen veel licht behouden d.m.v. onze lichtstraten uit eigen fabriek.

Hoelang duurt het plaatsen van een veranda?

Het plaatsen van uw veranda neemt gemiddeld nog geen twee dagen in beslag. Op de eerste dag wordt de veranda geplaatst. Dat wil zeggen dat de houten constructie zoals die in de werkplaats is gemaakt, wordt opgebouwd. Op de tweede dag vindt de afwerking plaats. Dan komen de dakdekker en loodgieter. Standaard zijn onze veranda’s uitgerust met bitumineuze dakdekking met isolatie. Dat heeft onder andere als voordeel dat uw veranda van bovenaf thermisch is geïsoleerd (warm dak), zodat u nooit last heeft van condens. Doordat het bouwen van de veranda veelal niet op locatie gebeurt kunnen wij deze in dit korte tijdsbestek plaatsen.

Moet ik een omgevingsvergunning aanvragen?

Nee, meestal niet. Over het algemeen kunt u de veranda vergunningsvrij bouwen. U kunt dat echter heel eenvoudig controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent.

Hoe duur is een veranda?

Hoe duur is een auto? Er zit heel veel kwaliteitsverschil tussen de ene of andere veranda. De prijs van de veranda hangt dus sterk af van uw wensen. Het mag duidelijk zijn: een klassieke veranda is duurder dan een aluminium aanbouwveranda. In ons segment echter zijn wij relatief voordelig. Wij hebben ons gespecialiseerd in veranda’s en daar zelfs een unieke techniek van bouwen in ontwikkeld die het mogelijk maakt een veranda binnen twee dagen te plaatsen en af te werken. Kortom: wij kunnen snel en efficiënt werken. En dat levert u een fikse besparing op de arbeidskosten.

Moet ik de veranda zelf nog schilderen?

Nee, uw veranda wordt standaard met drie lagen industriële lak opgeleverd en geplaatst. Dat maakt uw veranda bestand tegen het Nederlandse klimaat. De veranda moet wel nog een keer afgelakt worden, dit doen wij niet standaard tijdens het bouwen en opleveren van de veranda. Maar ook dat kunnen wij desgewenst voor u verzorgen.

Wat voor hout gebruiken jullie?

Wij gebruiken vrijwel uitsluitend massief en duurzaam geproduceerd hout dat het predicaat FSC of PEFC draagt. Op al het hout zit sowieso tien jaar garantie.

Hebben jullie foto´s van projecten om inspiratie op te doen?

Bekijk onze impressie pagina om een breed scala aan voorbeelden te bekijken van houten veranda´s, lichtstraten, tuinkamers en carports.

Maken jullie gebruik van duurzame materialen?

Wij hebben vanzelfsprekend een verantwoordelijkheid naar u. Wij gaan met u de verplichting aan dat we een goed product leveren. Dat we nakomen wat we hebben afgesproken. Tegen de voorwaarden zoals we die zijn overeengekomen. Die verplichtingen komen wij na. Maar we hebben nog een verantwoordelijkheid: naar het milieu. Duurzaam materiaalgebruik vinden we belangrijk. Wij zijn de natuur dankbaar voor het materiaal dat zij ons levert. Dat laten we blijken door uitsluitend duurzaam geproduceerd hout te gebruiken bij onze veranda´s en lichtstraten dat FSC keurmerk bevat of PEFC gecertificeerd is.

Wist u dat veel mensen kiezen voor een compleet afgewerkte tuinkamer?

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij het bouwen van de veranda deze om te toveren tot een fraaie tuinkamer. Bent u op zoek naar privacy én een knusse sfeer? Ga dan voor een veranda met een aantal dichte zijwanden. Een mooie aanvulling hierop is schuifbeglazing. Hiermee zorgt u meteen voor wat extra beschutting als het regent. Voor de koudere dagen laat u de veranda misschien wel uitrusten met een houtgestookte haard. U ziet zichzelf vast al met glaasje wijn bij het knapperende haardvuur zitten. Proost!

Een veranda of tuinkamer bouwen is een investering waar u nog jaren heel veel plezier van wilt hebben. Iedere klassieke veranda is uniek. Het is een eenmalige productie. Dat is het mooie aan de houten veranda. En er is zo ontzettend veel te kiezen. In vormen, afmetingen, combinaties en gebruik van materialen.

Het bouwen van een veranda

Het bouwen van een houten veranda is vakkundig werk waar we trots op zijn. Het is een van de grote voordelen die wij u te bieden hebben, dankzij onze unieke werkwijze: het plaatsen van uw houten veranda neemt bij ons gemiddeld nog geen twee dagen in beslag.

Op de eerste dag wordt de veranda geplaatst. Dat wil zeggen dat de houten constructie zoals die in de werkplaats is gemaakt wordt opgebouwd meestal tevens voorzien van een lichtstraat

Op de tweede dag vindt de afwerking plaats. Dan komen de dakdekker en loodgieter. Standaard zijn onze houten veranda’s uitgerust met bitumineuze dakdekking met isolatie. Dat heeft onder andere als voordeel dat uw veranda van bovenaf thermisch is geïsoleerd (warm dak), zodat u nooit last heeft van condens.

Meer weten over veranda’s of een offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over onze overkappingen of simpelweg een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via de knop. We staan u graag te woord bij al uw vragen over de mogelijkheden.