Houten lichtstraten

Luxe tuinkamer met houten overkapping en lichtstraat
Houten lichtstraten 3

Een lichtstraat biedt uitkomst!

Stel je voor: je hebt een prachtige veranda laten bouwen, alleen zonder lichtstraat. Dan neemt zij helaas al het daglicht weg uit huis. Hoe vervelend is dat. En het komt voor, hoor. Mensen hebben niet altijd in de gaten hoeveel impact de aanbouw van een veranda heeft op de lichtinval in huis.

Benieuwd naar ons werk? Bezoek dan onze impressie pagina voor de meest recente projecten. Deze variëren van houten veranda’s, carports, lichtstraten en luxe tuinkamers.

Waarom een houten lichtstraat?

Eigenlijk een vraag die we niet zouden hoeven stellen. Want hout is zo ontzettend veel mooier dan kunststof. Zeker in combinatie met glas. Hout is zo veel natuurlijker. Zo veel warmer ook. Maar inderdaad, ook wij horen de typische verkopers van snelle lichtstraten vertellen dat kunststof tegenwoordig ook mooi kan zijn. Dat klopt. Maar het is geen hout. Bij lange na niet…

“Ons oordeel is in een woord perfect. Geen enkel probleem tijdens de plaatsing en zeer goed en vriendelijk personeel,. Ook nog na het opleveren van onze houten veranda met lichtstraat werd er nog contact opgenomen, om te vragen of alles naar wens was gegaan. Prima werk!!!”

– Lauran Van De Sanden, tevreden eigenaresse van een veranda met lichtstraat

Een houten lichtstraat vraagt géén onderhoud

Onderhoud wilde nog wel eens het argument zijn om mensen over te halen om voor kunststof te kiezen. Die vlieger gaat niet meer op. Wij werken al onze houten lichtstraten aan de buitenkant namelijk af met gemoffeld aluminium. Dat geeft de lichtstraat niet alleen een fraaiere uitstraling, het zorgt er ook voor dat ook uw houten lichtstraat géén onderhoud vergt. Ideaal dus.

Houdt u van hout?

U bent op onze website omdat u van hout houdt. Net als wij. Hout is ‘kneedbaar’: het is te bewerken, waardoor we een lichtstraat heel gemakkelijk aan kunnen passen aan de veranda. Neem bijvoorbeeld deze landelijke veranda. U krijgt geen standaard lichtstraatje dat puur functioneel is, maar een krachtige, mooie lichtstraat van duurzaam hout die de uitstraling van uw veranda alleen maar ten goede komt. Maar goed, dat wist u allemaal al. Toch?

Uitgelicht: Klassieke overkapping in Hilvarenbeek

Een klassieke veranda met niet één maar met maar liefst twee lichtstraten van hout. In deze situatie is er voor twee lichtstraten gekozen vanwege het grote beschikbare oppervlakte. De zichtbare structuur en de klassieke details zorgen voor een rustige, maar stijlvolle uitstraling.

De twee houten lichtstraten zorgen voor een optimale lichtinval. Zeg nou zelf, dit is toch heerlijk? Het terras wordt omgetoverd tot een aangename plek waar je zowel lekker kunt zitten tot in de late uurtjes. Of juist overdag van de tuin kunt genieten bij bijvoorbeeld het ontbijt.

Wilt u ook genieten van de zon onder een houten lichtstraat? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Ook zo benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk onze impressies op deze speciale pagina.

Meer weten over houten veranda’s?

Klassieke Veranda werkt samen met partners in de regio. Zo kunt u bij Dakenshop terecht voor alle benodigdheden voor het realiseren van een dak. Voor bijpassende tegels kunt u aankloppen bij Bestrating-online. Tot slot is Godu Tuin specialist in het creëren van sfeer met luxe tuinmeubelen voor in uw tuin en tuinkamer. Bij Harco Trading, specialist in terrasverwarming, kunt u het verblijf in uw veranda veraangenamen en verlengen tot zowel ver vóór als ná de traditionele warmere maanden van het jaar.

Het is tevens verstandig om vooraf te informeren of een vergunning verreist is. Meestal is dit niet het geval en is een houten veranda vergunningsvrij te bouwen. U kunt dat echter heel eenvoudig controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent. Bij twijfel kunt u uiteraard contact met ons opnemen.