Houten veranda

Klassieke veranda bbq buiten zomer
Houten veranda 10

Waarschijnlijk bent u hier omdat u van klassieke veranda’s houdt.

U wilt een veranda van hout. Daar bent u inmiddels wel van overtuigd. Hout is namelijk warm, sfeervol en geeft uw huis die landelijke, stoere of luxe uitstraling waar u naar op zoek bent. Vraag is alleen nu: hoe gaat die houten veranda er precies uitzien? Op deze pagina kunt u meer lezen over veranda’s van hout.

Benieuwd naar ons werk? Bezoek dan onze impressie pagina voor de meest recente projecten. Deze variëren van houten veranda’s, carports, lichtstraten en luxe tuinkamers.

Dit is de stijl die ook u aanspreekt, toch?

Klassiek is een stijl die zo is genoemd omdat hij verwijst naar de jaren dertig van de vorige eeuw. U kent deze houten veranda’s waarschijnlijk ook wel: typerend zijn met name de robuuste balken, die met traditionele verbindingen met elkaar zijn verbonden, en de massief houten kolommen die op hardstenen voeten staan.

“Afgelopen donderdag en vrijdag is bij ons een klassieke veranda met grote lichtstraat geplaatst. We zijn er super blij mee. Alles ziet er super mooi en netjes uit.

Goed afgewerkt (geldt ook voor het dak) Echt vakwerk met oog voor detail en een super leuk team. Een absolute aanrader.”

– Alette Martens, tevreden eigenaresse van een klassieke veranda

Wist u dat veel mensen kiezen voor een compleet afgewerkte tuinkamer?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw veranda om te toveren tot een mooie tuinkamer. Bent u op zoek naar privacy én een knusse sfeer? Ga dan voor een veranda met een aantal dichte zijwanden. Een mooie aanvulling hierop is schuifbeglazing. Hiermee zorgt u meteen voor wat extra beschutting als het regent. Voor de koudere dagen laat u de veranda misschien wel uitrusten met een houtgestookte haard. U ziet zichzelf vast al met glaasje wijn bij het knapperende haardvuur zitten. Proost!

Een veranda of tuinkamer is een investering waar u nog jaren heel veel plezier van wilt hebben. Iedere klassieke veranda is uniek. Het is een eenmalige productie. Dat is het mooie aan de houten veranda. En er is zo ontzettend veel te kiezen. In vormen, afmetingen, combinaties en gebruik van materialen.

Sfeer in uw veranda

In het ontwerp van uw veranda nemen wij standaard een lichtplan mee: hoe gaat u de veranda straks verlichten? Worden het spotjes? Of kiest u bijvoorbeeld voor een fraaie kroonluchter? Dat kan heel chique zijn onder een klassieke veranda.

Afhankelijk van het ontwerp, variëren de behoeftes aan extra licht of sfeerlicht. Het is goed om daar bij het ontwerpen van de veranda al rekening mee te houden. Zodat u niet later nog aansluitingen moet maken.

Ambachtelijke uitstraling

Er zijn heel veel manieren om uw klassieke veranda een unieke uitstraling te geven; er een geheel eigen dimensie aan te geven. Een daarvan is het gebruik van glas in lood.

De toenemende vraag ernaar heeft ons ertoe gebracht de samenwerking op te zoeken met Glasatelier Inge, een ambachtelijk creatief als het gaat om glas in lood. Een specialist in haar vak, zoals wij dat in het onze zijn. Met de gezamenlijke ambitie om mooie, onderscheidende dingen te gaan maken.

Klassieke houten overkapping met lichtstraat

Uitgelicht: Klassieke veranda aan villa

Deze veranda aan huis vormt één sluitend geheel met de bestaande villa. De uitstraling van de veranda matcht één op één met de woning. Van de boeiboord, ornamentering tot het materiaal.

Deze veranda is in slechts 3 dagen gebouwd, nauwelijks overlast zodat de eigenaar er snel van kon genieten.

Wilt u ook zo’n veranda met lichtstraat om lekker het hele jaar te genieten van de buitenlucht? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Ook zo benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk onze impressies op deze speciale pagina.

Het bouwen van een veranda

Een houten veranda bouwen is vakkundig werk waar we trots op zijn. Het is een van de grote voordelen die wij u te bieden hebben, dankzij onze unieke werkwijze: het plaatsen van uw houten veranda neemt bij ons gemiddeld nog geen twee dagen in beslag.

Op de eerste dag wordt de veranda geplaatst. Dat wil zeggen dat de houten constructie zoals die in de werkplaats is gemaakt wordt opgebouwd meestal tevens voorzien van een lichtstraat

Op de tweede dag vindt de afwerking plaats. Dan komen de dakdekker en loodgieter. Standaard zijn onze houten veranda’s uitgerust met bitumineuze dakdekking met isolatie. Dat heeft onder andere als voordeel dat uw veranda van bovenaf thermisch is geïsoleerd (warm dak), zodat u nooit last heeft van condens.

Houten veranda met wit plafond
Houten veranda 11

Meer weten over houten veranda’s?

Klassieke Veranda werkt samen met partners in de regio. Zo kunt u bij Dakenshop terecht voor alle benodigdheden voor het realiseren van een dak. Voor bijpassende tegels kunt u aankloppen bij Bestrating-online. Tot slot is Godu Tuin specialist in het creëren van sfeer met luxe tuinmeubelen voor in uw tuin en tuinkamer. Bij Harco Trading, specialist in terrasverwarming, kunt u het verblijf in uw veranda veraangenamen en verlengen tot zowel ver vóór als ná de traditionele warmere maanden van het jaar.

Het is tevens verstandig om vooraf te informeren of een vergunning verreist is. Meestal is dit niet het geval en is een houten veranda vergunningsvrij te bouwen. U kunt dat echter heel eenvoudig controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent. Bij twijfel kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Wino dorst
Wino Dorst
1. April, 2022.
Geverifieerd
In 2012 hebben we bij Klassieke Veranda een veranda laten plaatsen. Daar genieten we nog steeds van. In al die tijd een keer een probleem met een ruit gehad, dat zeer snel als service werd hersteld. Nu, 10 jaar later in 2022, wilden we een carport laten plaatsen en hebben we opnieuw voor Klassieke Veranda gekozen. De eigenaar Geert is een fijne man en helemaal gespecialiseerd in veranda's en carports. Alles wordt in de werkplaats voorbereid zodat de opbouw snel klaar is. De eerste dag de hele constructie en de tweede dag de dakbedekking en de ramen van de lichtstraat. Als je een veranda of carport wil laten plaatsen ben je hier aan het goede adres!
Lees verder
Corne wouters
Corne Wouters
18. December, 2020.
Geverifieerd
Zeer goed bedrijf. Houdt zich aan de afspraken en levert vakwerk. Prettige mensen. Voor een echt mooie degelijke veranda moet je hier zijn.
Lees verder
A. Stroomer
a. stroomer
29. Juni, 2020.
Geverifieerd
Vorig jaar september per mail offerte ontvangen. Prijs sprak ons aan. Nieuwsgierig naar de kwaliteit van het product zijn we in november bij Geert langs geweest om de veranda in de showroom te bekijken. Fantastisch om te zien. De opdracht gegeven en afgelopen april is de veranda geplaatst. Echt een plaatje! Kwalitatief zo goed en zo prettig om met ze te communiceren. Wij zijn ontzettend blij dat we voor dit bedrijf hebben gekozen. Dank je wel Geert + alle medewerkers. Hartelijke groeten uit Dwingeloo
Lees verder
Marco
Marco
19. November, 2018.
Geverifieerd
Prachtige veranda met lichtstraal geleverd door klassiekeveranda.nl. Echt vakwerk met oog voor detail.
Lees verder