Over Klassieke Veranda

Opgericht vanuit de wens om meer van zichzelf in zijn werk kwijt te kunnen.

Klassieke Veranda is opgericht in 2000. Door Geert Kuijpers. Méér creativiteit, méér authentiek vakmanschap en méér liefde voor hout, dat unieke, duurzame, prachtige materiaal. Die wens viel samen met een toenemende behoefte bij mensen aan eigenheid; aan ‘een leven zoals ik dat wil’.

Klassieke veranda schuifbeglazing lichtstraat
Over klassieke veranda 9

UNIEKE WERKWIJZE

Klassieke Veranda groeide hard. Vanuit de visie dat de veranda nooit een op zichzelf staand iets is, maar altijd onderdeel van een groter geheel. De veranda die functioneel is. Dat voorop gesteld, omdat een houten veranda ook functioneel moet zijn. Maar de veranda vooral ook die krachtig is. Prachtig. Een decorstuk aan huis en een eenheid mét het huis ook.

Prachtige referenties

Wat zijn we inmiddels trots op onze referenties. Mensen die ons spontaan mailen dat ze zo blij zijn met hun klassieke veranda. Daar worden wij blij van! Het is de bevestiging van onze ideeën en aanpak: dat mensen graag wat karakter willen geven aan hun veranda, maar dat ze daarvoor wel graag ook een goed contact hebben met degene die hun veranda ontwerpt, fabriceert en plaatst.

Bezoek ons

Bent u enthousiast geworden door de vele voorbeelden van klassieke veranda’s die op onze website staan? Wilt u wel eens weten wat de mogelijkheden voor u zijn, technisch, esthetisch en budgettair? Vraag dan om een offerte of … bel voor een afspraak, dan laat ik u alle mogelijkheden zien.

Wino dorst
Wino Dorst
1. April, 2022.
Geverifieerd
In 2012 hebben we bij Klassieke Veranda een veranda laten plaatsen. Daar genieten we nog steeds van. In al die tijd een keer een probleem met een ruit gehad, dat zeer snel als service werd hersteld. Nu, 10 jaar later in 2022, wilden we een carport laten plaatsen en hebben we opnieuw voor Klassieke Veranda gekozen. De eigenaar Geert is een fijne man en helemaal gespecialiseerd in veranda's en carports. Alles wordt in de werkplaats voorbereid zodat de opbouw snel klaar is. De eerste dag de hele constructie en de tweede dag de dakbedekking en de ramen van de lichtstraat. Als je een veranda of carport wil laten plaatsen ben je hier aan het goede adres!
Lees verder
Corne wouters
Corne Wouters
18. December, 2020.
Geverifieerd
Zeer goed bedrijf. Houdt zich aan de afspraken en levert vakwerk. Prettige mensen. Voor een echt mooie degelijke veranda moet je hier zijn.
Lees verder
A. Stroomer
a. stroomer
29. Juni, 2020.
Geverifieerd
Vorig jaar september per mail offerte ontvangen. Prijs sprak ons aan. Nieuwsgierig naar de kwaliteit van het product zijn we in november bij Geert langs geweest om de veranda in de showroom te bekijken. Fantastisch om te zien. De opdracht gegeven en afgelopen april is de veranda geplaatst. Echt een plaatje! Kwalitatief zo goed en zo prettig om met ze te communiceren. Wij zijn ontzettend blij dat we voor dit bedrijf hebben gekozen. Dank je wel Geert + alle medewerkers. Hartelijke groeten uit Dwingeloo
Lees verder
Marco
Marco
19. November, 2018.
Geverifieerd
Prachtige veranda met lichtstraal geleverd door klassiekeveranda.nl. Echt vakwerk met oog voor detail.
Lees verder
Geert kuypers, eigenaar klassieke veranda

Geert Kuijpers

Eigenaar Klassiekeveranda.nl & Klassiekeveranda.be

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over onze veranda’s en werkwijze.

Welke keuzes heb ik bij een veranda?

Bekijk de pagina´s in het menu onder “Veranda” om een indruk te krijgen van de vele keuzemogelijkheden die er voor u bestaan. Ook op onze pagina Impressie kunt u inspiratie opdoen. Heeft u een andere wens? Vraag het ons!

Wordt het donker in huis als ik een veranda plaats?

Nee, wij kunnen veel licht behouden d.m.v. onze lichtstraten uit eigen fabriek.

Hoelang duurt het plaatsen van een veranda?

Het plaatsen van uw veranda neemt gemiddeld nog geen twee dagen in beslag. Op de eerste dag wordt de veranda geplaatst. Dat wil zeggen dat de houten constructie zoals die in de werkplaats is gemaakt, wordt opgebouwd. Op de tweede dag vindt de afwerking plaats. Dan komen de dakdekker en loodgieter. Standaard zijn onze veranda’s uitgerust met bitumineuze dakdekking met isolatie. Dat heeft onder andere als voordeel dat uw veranda van bovenaf thermisch is geïsoleerd (warm dak), zodat u nooit last heeft van condens.

Moet ik een omgevingsvergunning aanvragen?

Nee, meestal niet. Over het algemeen kunt u de veranda vergunningsvrij bouwen. U kunt dat echter heel eenvoudig controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent.

Hoe duur is een veranda?

Hoe duur is een auto? Er zit heel veel kwaliteitsverschil tussen de ene of andere veranda. De prijs van de veranda hangt dus sterk af van uw wensen. Het mag duidelijk zijn: een klassieke veranda is duurder dan een aluminium aanbouwveranda. In ons segment echter zijn wij relatief voordelig. Wij hebben ons gespecialiseerd in veranda’s en daar zelfs een unieke techniek van bouwen in ontwikkeld die het mogelijk maakt een veranda binnen twee dagen te plaatsen en af te werken. Kortom: wij kunnen snel en efficiënt werken. En dat levert u een fikse besparing op de arbeidskosten.

Moet ik de veranda zelf nog schilderen?

Nee, uw veranda wordt standaard met drie lagen industriële lak opgeleverd en geplaatst. Dat maakt uw veranda bestand tegen het Nederlandse klimaat. De veranda moet wel nog een keer afgelakt worden, maar ook dat kunnen wij desgewenst voor u verzorgen.

Wat voor hout gebruiken jullie?

Wij gebruiken vrijwel uitsluitend massief en duurzaam geproduceerd hout dat het predicaat FSC of PEFC draagt. Op al het hout zit sowieso tien jaar garantie.

Hebben jullie foto´s van projecten om inspiratie op te doen?

Bekijk onze impressie pagina om een breed scala aan voorbeelden te bekijken van houten veranda´s, lichtstraten, tuinkamers en carports.

Maken jullie gebruik van duurzame materialen?

Wij hebben vanzelfsprekend een verantwoordelijk naar u. Wij gaan met u de verplichting aan dat we een goed product leveren. Dat we nakomen wat we hebben afgesproken. Tegen de voorwaarden zoals we die zijn overeengekomen. Die verplichtingen komen wij na. Maar we hebben nog een verantwoordelijkheid: naar het milieu. Duurzaam materiaalgebruik vinden we belangrijk. Wij zijn de natuur dankbaar voor het materiaal dat zij ons levert. Dat laten we blijken door uitsluitend duurzaam geproduceerd hout te gebruiken bij onze veranda´s en lichtstraten dat FSC keurmerk bevat of PEFC gecertificeerd is.

Heeft u een andere vraag? Bel me op 06-16 55 47 92 of stel uw vraag per email.

Bekijk onze reeds geplaatste veranda’s, overkappingen en carports