De voordelen van een tuinkamer

Het ultieme verlengstuk van uw huis; een tuinkamer. Één stap verder dan een veranda of terrasoverkapping. De overkapping wordt met behulp van bijvoorbeeld glazen schuifwanden omgetoverd tot een volwaardige buitenkamer. Zelfs geïsoleerd is een optie.

Wat is een tuinkamer?

Een ruimte in uw tuin welke dienst doet als een tweede woonkamer. Deze tuinkamers worden vaak uitgevoerd met een plat dak. Maar ook met een lichtstraat voor extra lichtinval. Voor deze kamers is veel lichtinval karakteristiek, zij het met de glazen schuifwanden of dus een lichtstraat. Omdat er met de schuifwanden zowel een gesloten als een open ruimte gecreëerd kan worden, is deze ideaal om lekker te nazomeren met vrienden en familie of zelfs de barbeque aan met kerst? Waarom niet!

Wino dorst
Wino Dorst
1. April, 2022.
Geverifieerd
In 2012 hebben we bij Klassieke Veranda een veranda laten plaatsen. Daar genieten we nog steeds van. In al die tijd een keer een probleem met een ruit gehad, dat zeer snel als service werd hersteld. Nu, 10 jaar later in 2022, wilden we een carport laten plaatsen en hebben we opnieuw voor Klassieke Veranda gekozen. De eigenaar Geert is een fijne man en helemaal gespecialiseerd in veranda's en carports. Alles wordt in de werkplaats voorbereid zodat de opbouw snel klaar is. De eerste dag de hele constructie en de tweede dag de dakbedekking en de ramen van de lichtstraat. Als je een veranda of carport wil laten plaatsen ben je hier aan het goede adres!
Lees verder
Corne wouters
Corne Wouters
18. December, 2020.
Geverifieerd
Zeer goed bedrijf. Houdt zich aan de afspraken en levert vakwerk. Prettige mensen. Voor een echt mooie degelijke veranda moet je hier zijn.
Lees verder
A. Stroomer
a. stroomer
29. Juni, 2020.
Geverifieerd
Vorig jaar september per mail offerte ontvangen. Prijs sprak ons aan. Nieuwsgierig naar de kwaliteit van het product zijn we in november bij Geert langs geweest om de veranda in de showroom te bekijken. Fantastisch om te zien. De opdracht gegeven en afgelopen april is de veranda geplaatst. Echt een plaatje! Kwalitatief zo goed en zo prettig om met ze te communiceren. Wij zijn ontzettend blij dat we voor dit bedrijf hebben gekozen. Dank je wel Geert + alle medewerkers. Hartelijke groeten uit Dwingeloo
Lees verder
Marco
Marco
19. November, 2018.
Geverifieerd
Prachtige veranda met lichtstraal geleverd door klassiekeveranda.nl. Echt vakwerk met oog voor detail.
Lees verder
Een tuinkamer in aanbouw
Maatwerk tuinkamer van hout. Vrijwel afgerond bij onze klant.

Tuinkamer laten bouwen

Op de foto’s hierboven ziet u een tuinkamer in aanbouw. Net als met onze veranda’s bouwen wij alle tuinkamers met hout. In de basis verschilt het bouwen van een tuinkamer nauwelijks van het bouwen van een veranda. Het plaatsen ervan zal doorgaans één á twee dagen in beslag nemen. Allemaal dankzij onze unieke werkwijze; op de eerste dag plaatsen we de veranda. We zorgen dat de houten constructie wordt opgebouwd en in veel gevallen wordt deze voorzien van een lichtstraat. Wanneer de basis staat is het tijd voor de afwerking. Zo komen bijvoorbeeld de dakdekker en loodgieter komen langs, we willen uiteraard geen dak dat lekt. De afwerking neemt in de meeste gevallen de tweede en laatste dag in beslag.

Isolatie van uw tuinkamer

Standaard rusten wij onze overkappingen uit met bitumineuze dakbedekking. De beste dakbedekking voor platte daken. Belangrijke eigenschappen zijn:

  • Blijvende waterdichtheid
  • Plastisch materiaal; het is vervormbaar bij warm weer
  • Goed hechtend vermogen

Bijkomend voordeel is dat uw veranda van bovenaf geïsoleerd is. Zo heeft u nooit last van condens.

Vergunningen

Het is tevens verstandig om vooraf te informeren of een vergunning vereist is. Meestal is dit niet het geval en is een houten veranda vergunningsvrij te bouwen. U kunt dat echter heel eenvoudig controleren op de website van het Omgevingsloket. Als u daar met uw DigiD inlogt, ziet u heel snel of u melding- of vergunningplichtig bent. Bij twijfel kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Uitgelicht: Tuinkamer te Venlo

Een project om trots op te zijn. Deze tuinkamer straalt luxe en vakmanschap uit. De tuin wordt met deze kamer optimaal benut. De houten overkapping zorgt ervoor dat iedereen beschermd wordt tegen felle zon, regen en wind.

De ruime lichtstraat laat natuurlijk licht binnen zodat het buitengevoel volledig behouden wordt. In de avond gaan de lampen aan om het nog gezelliger te maken en een sfeervolle ruimte te creëren. De tuinkamer geeft een duidelijke meerwaarde aan de tuin.

Het terras wordt omgetoverd tot een aangename plek waar je zowel lekker kunt zitten tot in de late uurtjes. Of juist overdag van de tuin kunt genieten bij bijvoorbeeld het ontbijt.

Wilt u ook genieten van de zon onder een houten lichtstraat? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Ook zo benieuwd naar onze andere projecten? Bekijk onze impressies op deze speciale pagina.

Duurzame materialen

Wij hebben vanzelfsprekend een verantwoordelijk naar u. Wij gaan met u de verplichting aan dat we een goed product leveren. Dat we nakomen wat we hebben afgesproken. Tegen de voorwaarden zoals we die zijn overeengekomen. Die verplichtingen komen wij na. Maar we hebben nog een verantwoordelijkheid: naar het milieu. Duurzaam materiaalgebruik vinden we belangrijk. Wij zijn de natuur dankbaar voor het materiaal dat zij ons levert. Dat laten we blijken door uitsluitend duurzaam geproduceerd hout te gebruiken bij onze veranda´s en lichtstraten dat FSC keurmerk bevat of PEFC gecertificeerd is.